Ułatwiamy wybór ekspresu

Wskazówki, które ułatwią podjęcie decyzji w sprawie zakupu najodpowiedniejszego ekspresu do kawy.
Wybór ekspresu do kawy powinien opierać się na gustach smakosza tego aromatycznego napoju.

  • 1. Cena, koszty codziennej eksploatacji/naprawy/serwisu
  • 2. Przeznaczenie
  • 3. Wielofunkcyjność, wydajność
  • 4. Design

a więc pokrótce charakterystyki ekspresów kawowych:
Ekspresy automatyczne
Kawa z ekspresów automatycznych zachwyca swoim niezwykłym smakiem i aromatem. Wysokiej klasy ekspresy automatyczne z przeznaczeniem do domu, biura, jak i punktów o charakterze gastronomiczno-usługowych. Profesjonalne maszyny zróżnicowane pod względem wydajności, które umożliwiają przygotowanie kawy za pomocą odpowiedniego przycisku. Wśród oferowanych ekspresów są również te z nowoczesnym systemem One Touch Cappuccino.
Lirika Silver Plus
Royal Professional
Aulika Focus
Aulika Top
Ekspresy biurowe, domowe
Ekspresy automatyczne dla biur przygotowują wyjątkową kawę. Pozwalają na chwilę odprężenia i relaksu o każdej porze dnia. Doskonale przyrządzona kawa z ekspresów automatycznych umili każdy poranek w pracy. Wśród oferty ekspresów biurowych są modele profesjonalne jak i półprofesjonalne. . Niezwykle wydajne i niezawodne w swoim funkcjonowaniu. Ekspresy mają opcję dwuetapowego przygotowywania kawy- parzą kawę i spieniają mleko.
- Royal Cappuccino

- Royal Coffee Bar

- Royal Office

- Phedra Cappuccino

Ekspresy dla punktów gastronomicznych
Ekspresy gastronomiczne polecane są szczególnie dla restauracji, kawiarni recepcji . Są to maszyny wydajne pod względem pracy a więc przeznaczone dla miejsc o dużym spożyciu kawy. Prostota i szybkość działania umożliwia wykorzystywanie ich również na stacjach benzynowych- punktach samoobsługowych. Przystosowane są do parzenia ponad kilkudziesięciu kaw dziennie.
- Aroma Compact SE 100, 200

- Aroma SE 200

- Idea Cappuccino.

Ekspresy kolbowe
Ekspresy kolbowe tworzone aby wydobywać z kawy najwyższej jakości smak oraz aromat. Niezawodność działania to charakterystyczna cecha ekspresów kolbowych. Obsługa ekspresów kolbowych wymaga profesjonalnego podejścia w postaci odpowiednio przeszkolonego baristy oraz w pełni skompletowanego sprzętu baristycznego.
Aroma Compact SE 100, 200
Aroma SE 200